Haber

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson parlamentodan istifa etti

Johnson, Ayrıcalıklar Komitesi’nin İngiliz parlamentosunu partiler hakkında “kasten veya sorumsuzca” yanıltıp yanıltmadığına ilişkin bir soruşturma raporunun yayınlanmasından “hemen” önce istifasını açıkladı.

Rapor henüz yayınlanmadı, ancak Johnson’ın raporun bir kopyasını aldığı biliniyor. Eski Başbakan Johnson, istifa mektubunda, iktidardaki Muhafazakar Parti üyesi olarak temsil ettiği Uxbridge ve South Ruislip seçim bölgesinden istifa ettiğini duyurdu.

Johnson mektubunda, “Ayrıcalıklar Komitesinden aldığım bir mektupta, beni parlamentodan çıkarmak için aleyhime dava açmaya kararlı olduklarını açıkça belirttiler.” terimini kullandı.

Seçim bölgesinden ayrıldığı için çok üzgün olduğunu ifade eden Johnson, hem belediye başkanı hem de milletvekili olarak seçim bölgesine hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydetti.

Johnson, komitenin “parlamentoyu kasten veya sorumsuzca yanılttığıma dair hâlâ en ufak bir kanıt sunmadığını” savundu. Öte yandan Boris Johnson başından beri, gerçekler ne olursa olsun komitenin amacının kendisini hatalı bulmak olduğunu savundu.

hanonuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu